Σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση του διεθνούς εμπορίου

Σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση του διεθνούς εμπορίου

48
Σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση του διεθνούς εμπορίου

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η DP World, εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών λιμένων με έδρα το Ντουμπάι, ήρθε σε συμφωνία με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ για να διαμορφώσουν μια κοινοπραξία η οποία στόχο θα έχει την ανάπτυξη της διεθνούς λιμενικής βιομηχανίας. Από τη μεριά της η DP World επιδιώκει να προβεί σε επενδυτικά έργα με απώτερο σκοπό να ενισχυθεί η θέση της Αιγύπτου περαιτέρω λόγω του στρατηγικού ρόλου που διαδραματίζει η Διώρυγα του Σουέζ στον διεθνή χάρτη, καθώς μέσω αυτής εξυπηρετείται το 8% του παγκόσμιου εμπορίου. Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Sultan Ahmed Bin Sulayem, εξέφρασε την στήριξή του για την υλοποίηση της κοινοπραξίας όσο το δυνατό συντομότερα.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η DP World που διαχειρίζεται τερματικούς σταθμούς σε πάνω από 40 χώρες στον κόσμο, αποσκοπεί στην ενίσχυση της παρουσίας της στην Αίγυπτο μέσα από τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης βιομηχανικής, εφοδιαστικής και εμπορικής ζώνης στην περιοχή γύρω από τη διώρυγα του Σουέζ.

Από τη δική του τη μεριά ο κ. Mohab Mameesh, Πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, επεσήμανε την ανάκαμψη που παρατηρείται στο διεθνές εμπόριο, καθώς από τις αρχές του 2017 έως και τον περασμένο Ιούλιο, ο αριθμός διελεύσεων από τη διώρυγα ανήλθε σε 9.745, αύξηση 2,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Επιπλέον, ανέφερε ότι τα έσοδα της διώρυγας την ίδια περίοδο ανήλθαν σε $2,94 δις, σε σύγκριση με τα $2,92 δις την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Φωτό: dpworld.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.