Η Εuronav αντιστέκεται στις προκλήσεις της αγοράς των υγρών προϊόντων

Η Εuronav αντιστέκεται στις προκλήσεις της αγοράς των υγρών προϊόντων

128
Η Εuronav αντιστέκεται στις προκλήσεις της αγοράς των υγρών προϊόντων

Η Euronav NV με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους κατέγραψε συνολικά κέρδη ύψους $10,08 εκατ. Για το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους η εταιρεία είχε καταγράψει συνολικά κέρδη $153,7 εκατ. περίπου. Ο κ. Paddy Rodgers, CEO της Euronav, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η πενταετής παράταση των συμβολαίων της εταιρείας για τα δύο πλοία της, κατηγορίας FSO (Floating, Storage & Offloading) και η επταετής χρονοναύλωση δύο άλλων πλοίων της, κατηγορίας Suezmax, θα αποφέρουν στην εταιρεία μέχρι το 2022 και το 2025, αντίστοιχα, ένα σταθερό εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια αγορά των δεξαμενόπλοιων, ο κ. Rodgers στο δελτίο Τύπου της εταιρείας ανέφερε ότι η πρόσφατη διετής αναβολή της υιοθέτησης της Σύμβασης του Ballast Water Management θα έχει μικρή επίδραση στο αριθμό διάλυσης παλαιότερων tankers ή στον εκσυγχρονισμό νέων καθώς ήδη αρκετοί είναι οι πλοιοκτήτες που έχουν προβεί σε διάλυση ή μετατροπή των πλοίων τους σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Αναφορικά με το άμεσο μέλλον, ο CEO της Euronav, επεσήμανε ότι ενδεχομένως η αγορά των δεξαμενόπλοιων να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια.