Η Εuronav αντιστέκεται στις προκλήσεις της αγοράς των υγρών προϊόντων

Η Εuronav αντιστέκεται στις προκλήσεις της αγοράς των υγρών προϊόντων

133
Η Εuronav αντιστέκεται στις προκλήσεις της αγοράς των υγρών προϊόντων

Η Euronav NV με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους κατέγραψε συνολικά κέρδη ύψους $10,08 εκατ. Για το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους η εταιρεία είχε καταγράψει συνολικά κέρδη $153,7 εκατ. περίπου. Ο κ. Paddy Rodgers, CEO της Euronav, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η πενταετής παράταση των συμβολαίων της εταιρείας για τα δύο πλοία της, κατηγορίας FSO (Floating, Storage & Offloading) και η επταετής χρονοναύλωση δύο άλλων πλοίων της, κατηγορίας Suezmax, θα αποφέρουν στην εταιρεία μέχρι το 2022 και το 2025, αντίστοιχα, ένα σταθερό εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια αγορά των δεξαμενόπλοιων, ο κ. Rodgers στο δελτίο Τύπου της εταιρείας ανέφερε ότι η πρόσφατη διετής αναβολή της υιοθέτησης της Σύμβασης του Ballast Water Management θα έχει μικρή επίδραση στο αριθμό διάλυσης παλαιότερων tankers ή στον εκσυγχρονισμό νέων καθώς ήδη αρκετοί είναι οι πλοιοκτήτες που έχουν προβεί σε διάλυση ή μετατροπή των πλοίων τους σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Αναφορικά με το άμεσο μέλλον, ο CEO της Euronav, επεσήμανε ότι ενδεχομένως η αγορά των δεξαμενόπλοιων να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.