Το Ecochlor BWTS λαμβάνει έγκριση τύπου από το USCG

    44
    Το Ecochlor BWTS λαμβάνει έγκριση τύπου από το USCG

    Η εταιρεία Ecochlor ανακοίνωσε πως το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημά της για BWT έχει λάβει έγκριση τύπου από το USCG. To Ecochlor® BWTS χρησιμοποιεί μια διαδικασία επεξεργασίας δύο σταδίων η οποία περιλαμβάνει φιλτράρισμα και επεξεργασία με διοξείδιο του χλωρίου (ClO2). Το σύστημα είναι απολύτως αποτελεσματικό απέναντι σε όλα τα θαλάσσια χωροκατακτητικά είδη ανεξάρτητα από τη θολότητα του νερού, την αλατότητα ή την θερμοκρασία.

    Το σύστημα της Ecochlor παρέχει στους ιδιοκτήτες αρκετά μοναδικά χαρακτηριστικά, ένα από τα οποία είναι και η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η χαμηλότερη ίσως στη βιομηχανία. Οι τυπικές απαιτήσεις ισχύος του Ecochlor System για επεξεργασία με συνολική παροχή 8,000 m3/hr είναι 12 kWh, με τις μέγιστες απαιτήσεις να φτάνουν μόλις τις 35 kWh. Το εν λόγω σύστημα είναι το μοναδικό εγκεκριμένο σύστημα για υψηλή παροχή (>3,000 m3/hr) το οποίο έχει εγκατασταθεί σε δεξαμενόπλοια με αμερικάνικη σημαία.

    ‘Ενα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Ecochlor System είναι η μεγάλη εξοικονόμηση χώρου που προσφέρει, ακόμα και για μεγαλύτερα συστήματα. Το σύστημα προσφέρει μια δομοστοιχειωτή προσέγγιση παρέχοντας περισσότερη ευελιξία σε στενούς χώρους. Τυπικά, απαιτείται μόνο ένα σύστημα επεξεργασίας, με έως και τρία σημεία εισαγωγής χημικών τα οποία συνδέονται στις γραμμές θαλασσίου έρματος του πλοίου.

    Η έγκριση τύπου του USCG έχει εκδοθεί για Ecochlor Systems ικανά να επεξεργάζονται θαλάσσιο έρμα με παροχές από 500 m3/hr έως και 16,200 m3/hr.

    Φωτό: ecochlor.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.