Επενδύει στις δυνατότητες της Μοζαμβίκης η Essar Ports

Επενδύει στις δυνατότητες της Μοζαμβίκης η Essar Ports

40
Επενδύει στις δυνατότητες της Μοζαμβίκης η Essar Ports

Η Essar Ports, εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών λιμένων με έδρα την Ινδία, υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης με την κυβέρνηση της Μοζαμβίκης για τη δημιουργία τερματικού σταθμού διαχείρισης άνθρακα στο λιμάνι Μπέιρα.

Πιο συγκεκριμένα, η 30ετής σύμβαση παραχώρησης, περιλαμβάνει τη σχεδιάση, υλοποίηση και διαχείριση τερματικού σταθμού, ετήσιας δυναμικότητας 20 εκατ. τόνων άνθρακα, σε 2 φάσεις.

Για τη διαχείριση του τερματικού σταθμού, η Essar Ports δημιούργησε τη θυγατρική εταιρεία New Coal Terminal Beira SA (NCTB SA), στην οποία θα συμμετέχουν η Essar Ports (70%) και η κρατική εταιρεία λιμένων και σιδηροδρομικού δικτύου της Μοζαμβίκης, Portos e Caminhos de Ferro de Moçambique (30%) .

Η Essar Ports διαθέτει δίκτυο 5 τερματικών σταθμών στα λιμάνια Hazira, Vadinar, Paradip, Salaya και Visakhapatnam, ενώ η Μπέιρα αποτελεί τον πρώτο λιμένα, εκτός Ινδιών, στον οποίο θα δραστηριοποιηθεί η διαχειρίστρια εταιρεία.

Σημειώνεται πως η Μοζαμβίκη διαθέτει αποθέματα άνθρακα της τάξης των 23 δις τόνων, γεγονός που την καθιστά ως έναν από τους πλέον σημαντικούς εξαγωγείς και εμπορικούς εταίρους για χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, η Ιαπωνία αλλά και η Κορέα.

Φωτο: Essar Ports

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.