Αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για Teekay Tankers και Tanker Investments Ltd

Αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για Teekay Tankers και Tanker Investments Ltd

86
Αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για Teekay Tankers και Tanker Investments Ltd

Μετά τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που κατέγραψαν η Teekay Tankers και η Tanker Investments Ltd (TIL), η συγχώνευσή τους αποτελεί σωτήρια λύση για την επιβίωσή τους, καθώς η αγορά των δεξαμενόπλοιων βρίσκεται την παρούσα περίοδο σε αδύναμη θέση. Συγκεκριμένα, το δεύτερο τρίμηνο του 2017, η Tanker Investments Ltd (TIL) κατέγραψε ζημιές ύψους $5,8 εκατ., ενώ οι ζημιές της Teekay Tankers ανήλθαν σε $7,1 εκατ.

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου, η Teekay Tankers είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει τον στόλο της TIL που αποτελείται από 18 δεξαμενόπλοια, μεσαίου μεγέθους, μέσα από την ανταλλαγή 3,3 μετοχών της Teekay Tankers για κάθε μία μετοχή της TIL.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Teekay Tankers, κ. Kevin Mackay, «η συγχώνευση των δύο εταιρειών είναι στρατηγικής σημασίας για την Teekay Tankers, καθώς η απόκτηση 18 επιπλέον δεξαμενόπλοιων θα καταστήσει την εταιρεία ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της και θα συμβάλει επίσης στην ανανέωση του στόλου της. Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσω της συγχώνευσης, θα αυξηθεί η ρευστότητα της Teekay Tankers και θα μειωθεί η χρηματοοικονομική της μόχλευση».

Αναφορικά με την τρέχουσα αγορά των δεξαμενόπλοιων, ο κ. Mackay επεσήμανε ότι «η αγορά των δεξαμενόπλοιων αντιμετώπισε προκλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο του 2017. Οι εποχιακοί παράγοντες και η αύξηση στις παραδόσεις νέων δεξαμενόπλοιων, σε συνδυασμό με τη μειωμένη παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες του OPEC οδήγησαν σε χαμηλές τιμές τους ναύλους στην εν λόγω αγορά. Βραχυπρόθεσμα, αναμένουμε ότι το 2018 θα υπάρξει σημαντική επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης του παγκόσμιου στόλου των δεξαμενόπλοιων και σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο, θα επέλθει ανάκαμψη στους ναύλους»

Η Teekay Tankers διαθέτει σήμερα ένα στόλο από 40 δεξαμενόπλοια (20 Suezmax, 13 Aframax και 7 LR2).

Φωτό: teekay.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.