Κέρδη και έσοδα από πωλήσεις πλοίων για την d’Amico

Κέρδη και έσοδα από πωλήσεις πλοίων για την d’Amico

85
Κέρδη και έσοδα από πωλήσεις πλοίων για την d’Amico

Η d’ Amico International S.A. ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της εταιρεία d’Amico Tankers D.A.C., με έδρα στην Ιρλανδία, υπέγραψε Memorandum of Agreement (MoA) για την πώληση και την επαναμίσθωση του «m/t High Discovery». Πρόκειται για ένα τάνκερ μεσαίου μεγέθους, χωρητικότητας 49.990 dwt, που μεταφέρει προϊόντα πετρελαίου, ναυπηγημένο το 2014 από τα ναυπηγεία Hyundai-Mipo στη Νότια Κορέα. Με τη συμφωνία αυτή η d’ Amico Tankers θα μπορέσει να αποκομίσει έσοδα ύψους $10, 7 εκατ. συμβάλλοντας στη ρευστότητα της εταιρείας η οποία στοχεύει στην ανανέωση του στόλου της.

Η εταιρεία πρόκειται να ναυλώσει το πλοίο για δέκα χρόνια, έχοντας το δικαίωμα να το αγοράσει την τρίτη χρονιά της περιόδου ναύλωσής του.

Η d’ Amico ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά της αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους $8 εκατ. για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, συγκριτικά με τα $6,4 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Ο στόλος της d’ Amico International S.A. αποτελείται από 55 δεξαμενόπλοια, κατηγορίας MR και Handysize, με μέσο όρο ηλικίας τα 7,8 έτη.

Επιπλέον αναμένει την παραλαβή άλλων έξι πλοίων κατηγορίας LR1 από τα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd., η οποία θα πραγματοποιηθεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2017 έως και το 2018.

Φωτό: damicointernationalshipping.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.