Τα ΗΑΕ επιλέγουν τις Η.Π.Α. για την παραγωγή πετροχημικών προϊόντων

Τα ΗΑΕ επιλέγουν τις Η.Π.Α. για την παραγωγή πετροχημικών προϊόντων

54
Τα ΗΑΕ επιλέγουν τις Η.Π.Α. για την παραγωγή πετροχημικών προϊόντων

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόκειται να λάβουν το πρώτο φορτίο συμπυκνώματος πετρελαίου (condensate) από τις ΗΠΑ, καθώς η χώρα ψάχνει νέες πηγές εισαγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος μετά τη ρήξη των σχέσεων της με το Κατάρ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σταμάτησαν τις εισαγωγές φορτίων από το Κατάρ, στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν θέσει μαζί με το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία κατηγορώντας το Κατάρ πως υποστηρίζει την τρομοκρατία. Σύμφωνα με πηγές, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Κατάρ, Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC), έχει αγοράσει φορτίο συμπυκνώματος πετρελαίου από την US Eagle Ford Group, το οποίο αναμένεται να παραλάβει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι εισαγωγές συμπυκνώματος πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από το Κατάρ ανέρχονταν σε 1 με 1,5 εκατ. περίπου βαρέλια μηνιαίως, σύμφωνα με τη συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ της Qatar Petroleum με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το συμπύκνωμα πετρελαίου αποτελεί υποπροϊόν της παραγωγής φυσικού αερίου και χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή πετροχημικών προϊόντων.

Φωτό: ADNOC

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.