Νέες υποσχέσεις για στήριξη της ναυπηγοεπισκευής από τον υπουργό Ναυτιλίας

Νέες υποσχέσεις για στήριξη της ναυπηγοεπισκευής από τον υπουργό Ναυτιλίας

226
Νέες υποσχέσεις για στήριξη της ναυπηγοεπισκευής από τον υπουργό Ναυτιλίας

Επίσκεψη εργασίας στην «Ναυπηγεία Ελευσίνος ΑΕ» πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα, μετά από επτά δύσκολα χρόνια, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηρακλής Κουτούλας ενημέρωσε τον κ. Κουρουμπλή για τα αιτήματα των εργαζομένων. Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Στη συνέχεια ο Υπουργός Ναυτιλίας επισκέφτηκε το χώρο εστίασης των εργαζομένων και τους μίλησε.

Ο υπουργός εξήρε τη στάση των εργαζομένων, οι οποίοι κράτησαν ζωντανή την επιχείρηση, επί επτά δύσκολα χρόνια, με κλειστές όλες τις χρηματοδοτήσεις, μένοντας στις θέσεις τους και, ουσιαστικά, εργαζόμενοι με μόνο αντάλλαγμα το να μην κλείσουν τα ναυπηγεία. Επιπλέον, δεσμεύτηκε απέναντι στους εργαζόμενους, και σε μετέπειτα συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της εταιρίας, να κινηθεί με γνώμονα τη στήριξη των εργαζομένων και των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημερώθηκε, επίσης, για το κόστος επισκευής της μεγάλης δεξαμενής των ναυπηγείων, που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη της εκτιμώνται ότι θα είναι άμεσα και θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα. Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ναυπηγική δραστηριότητα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την βούληση της κυβέρνησης να αναζωογονηθεί και να στηριχτεί η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.