Σε άνοδο η οικονομία της Κίνας

Σε άνοδο η οικονομία της Κίνας

94
Σε άνοδο η οικονομία της Κίνας

Ανοδική πορεία κατέγραψε η οικονομία της Κίνας το πρώτο εξάμηνο του 2017, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας αυξήθηκε κατά 6,9%, συγκριτικά με το αντίστοιχο εξάμηνο του περασμένου έτους, αγγίζοντας τα $5,6 τρις, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥ) της χώρας. Ο κ. Xing Zhihong, εκπρόσωπος της ΕΣΥ δήλωσε ότι η οικονομία της Κίνας χαρακτηρίζεται από μια σταθερή ανάπτυξη.

Αναλυτικότερα, οι επενδύσεις της Κίνας σε ακίνητα αυξήθηκαν κατά 8,6% τους πρώτους έξι μήνες του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Ο τομέας των υπηρεσιών, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 54,1% των εσόδων της χώρας, αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους κατά 7,7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η βιομηχανική παραγωγή, αυξήθηκε την ίδια περίοδο κατά 6,9%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. Ενδεικτικά, οι τομείς υψηλής τεχνολογίας και κατασκευής εξοπλισμού παρουσίασαν αύξηση κατά 13,1% και 11,5%, αντίστοιχα,  το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα, η παραγωγή χάλυβα αυξήθηκε κατά 1,1%, η παραγωγή αυτοκινήτων κατά 6,3%, και η παραγωγή αργού πετρελαίου κατά 3%.

Τα παραπάνω έχουν θετικό αντίκτυπο στις θαλάσσιες εισαγωγές και εξαγωγές της Κίνας, καθώς η χώρα εισάγει πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για την βιομηχανική της παραγωγή, ενώ εξάγει βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.