Σε άνοδο η οικονομία της Κίνας

Σε άνοδο η οικονομία της Κίνας

92
Σε άνοδο η οικονομία της Κίνας

Ανοδική πορεία κατέγραψε η οικονομία της Κίνας το πρώτο εξάμηνο του 2017, καθώς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας αυξήθηκε κατά 6,9%, συγκριτικά με το αντίστοιχο εξάμηνο του περασμένου έτους, αγγίζοντας τα $5,6 τρις, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥ) της χώρας. Ο κ. Xing Zhihong, εκπρόσωπος της ΕΣΥ δήλωσε ότι η οικονομία της Κίνας χαρακτηρίζεται από μια σταθερή ανάπτυξη.

Αναλυτικότερα, οι επενδύσεις της Κίνας σε ακίνητα αυξήθηκαν κατά 8,6% τους πρώτους έξι μήνες του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Ο τομέας των υπηρεσιών, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 54,1% των εσόδων της χώρας, αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους κατά 7,7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η βιομηχανική παραγωγή, αυξήθηκε την ίδια περίοδο κατά 6,9%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. Ενδεικτικά, οι τομείς υψηλής τεχνολογίας και κατασκευής εξοπλισμού παρουσίασαν αύξηση κατά 13,1% και 11,5%, αντίστοιχα,  το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα, η παραγωγή χάλυβα αυξήθηκε κατά 1,1%, η παραγωγή αυτοκινήτων κατά 6,3%, και η παραγωγή αργού πετρελαίου κατά 3%.

Τα παραπάνω έχουν θετικό αντίκτυπο στις θαλάσσιες εισαγωγές και εξαγωγές της Κίνας, καθώς η χώρα εισάγει πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για την βιομηχανική της παραγωγή, ενώ εξάγει βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα.