Σημαντική αύξηση στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Σημαντική αύξηση στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

36
Σημαντική αύξηση στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η ανάπτυξη του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας ανέβασε στροφές τον περασμένο Μάιο, καθώς οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της χώρας σε εμπορεύματα αυξήθηκαν σημαντικά.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 14,8%, σε σχέση με τον Μάιο του 2016, υπερβαίνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις, καθώς η αξία των εισαγωγών της χώρας άγγιξε τα $150,2 δις.

Σύμφωνα με αναλυτές, η αύξηση των εισαγωγών οφείλεται κυρίως στην αυξανόμενη ζήτηση για βασικά εμπορεύματα, καθώς ο κατασκευαστικός κλάδος του ασιατικού γίγαντα συνεχίζει να αναπτύσσεται με αμείωτο ρυθμό.

Επιπλέον, οι εξαγωγές της Κίνας κατέγραψαν αύξηση τον περασμένο Μάιο κατά 8,7%, φτάνοντας σε αξία τα $191 δις. Πιο αναλυτικά, τον Μάιο του 2017, οι εξαγωγές της Κίνας προς τις χώρες της Ε.Ε., τον μεγαλύτερο εισαγωγέα κινεζικών προϊόντων, αυξήθηκαν κατά 9,7%, ενώ οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 11,7%. Ως αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας μόνο για τον μήνα Μάιο διαμορφώθηκε στα $41 δις περίπου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/LanTY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.