‘Ενα νέο καινοτόμο σχέδιο κατατέθηκε από την Ρωσία στον IMO

‘Ενα νέο καινοτόμο σχέδιο κατατέθηκε από την Ρωσία στον IMO

195
‘Ενα νέο καινοτόμο σχέδιο κατατέθηκε από την Ρωσία στον IMO

Το καινοτόμο σχέδιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (RF) με τη συμμετοχή του Ρωσικού Νηογνώμονα (RS) παρουσιάστηκε στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ).

Κατά τη διάρκεια της 98ης συνόδου στο Λονδίνο, η Επιτροπή Ναυτικής Ασφάλειας (MSC) του ΙΜΟ εξέτασε το έγγραφο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το οποίο συνοδευόταν από μια παρουσίαση σχετικά με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την δοκιμή δεξαμενών με κελύφη κατασκευασμένα από Fibre Reinforced Plastics (FRP) για την μεταφορά επικίνδυνων υλικών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο γενικός διευθυντής της ApATeK R&D, καθηγητής κ.Andrey Ushakov, ενημέρωσε σχετικά με τα σαφή πλεονεκτήματα του νέου αυτού τύπου δεξαμενών, σε σχέση με τις παραδοσιακές μεταλλικές οι οποίες χρησιμοποιούνται σήμερα. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, η καλύτερη διαφύλαξη των ιδιοτήτων των μεταφερόμενων υλικών και η μεγαλύτερη ασφάλεια στην μεταφορά του φορτίου.

Εμπειρογνώμονες της ναυτιλιακής βιομηχανίας έχουν αναγνωρίσει την χρήση των FRP υλικών ως πραγματικά υποσχόμενη για την μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων. Έχει σημειωθεί ότι παρόμοιες εξελίξεις συμβαίνουν και σε άλλες χώρες, με την Ρωσία όμως να έχει προφανή προτεραιότητα στον τομέα αυτό, αφού μετά από πλήρεις σειρές δοκιμών πιστοποίησης, οι πρώτες δεξαμενές υποβάλλονται με επιτυχία σε δοκιμαστικές λειτουργίες.

Φωτό: rs-class.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.