Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2017 για την Seanergy

Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2017 για την Seanergy

76
Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2017 για την Seanergy

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους που έληξε στις 31 Μαρτίου 2017. Η εταιρεία το διάστημα αυτό κατέγραψε καθαρά έσοδα ύψους $13,3 εκατ., αύξηση κατά 90% σε σχέση με τα έσοδά της την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., κ. Σταμάτης Τσαντάνης δήλωσε ότι «κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 βιώσαμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ναυλαγοράς, κυρίως στην αγορά των Capesizes. Οι τιμές των ναύλων στην spot αγορά έφτασαν τις $20.000/ημέρα και η αξία των πλοίων ανακτήθηκε σημαντικά σε σύγκριση με τα χαμηλά επίπεδα του 2016.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, οι βελτιωμένοι όροι της αγοράς και ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα στόλος οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 90%.  Επιπλέον έχουμε συνάψει συμφωνία με έναν από τους δανειστές μας, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση των κερδών μας και του μετοχικού μας κεφαλαίου κατά $11,4 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2017. Πιστεύουμε ότι η αύξηση της ζήτησης για εμπορεύματα, η επέκταση των δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων και η ζήτηση για capesize πλοία θα οδηγήσουν σε μια σταθερή αύξηση των ναύλων και της αξίας των πλοίων».

Φωτό: seanergymaritime.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.