Η Cosco εξαγοράζει την OOCL

Η Cosco εξαγοράζει την OOCL

264
Η Cosco εξαγοράζει την OOCL

Η China Cosco Shipping Corporation Limited (Cosco Shipping) πρόκειται να εξαγοράσει την Orient Overseas Container Line (OOCL), επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν τους τελευταίους μήνες. Με την πρόταση εξαγοράς, ύψους $6.3 δις, η Cosco Shipping θα κατέχει το 90,1% των μετοχών της OOCL, ενώ το εναπομείναν 9,9% θα περιέλθει στον έλεγχο της «Shanghai Port International Group» (SPIG).

Η εξαγορά πρόκειται να δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μετά την Maersk και την MSC, η οποία θα διαθέτει πάνω από 400 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 2,9 εκατ. TEUs και θα κατέχει το 11,6% του παγκόσμιου μεριδίου της αγοράς.

Σε κοινή τους δήλωση, η Cosco και η OOCL επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η ονομασία των δύο εταιρειών και δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων της OOCL για τουλάχιστον 24 μήνες. Επιπλέον, τόσο η Cosco όσο και η SPIG επιθυμούν να επωφεληθούν από την ισχυρή παρουσία της OOCL στο Χονγκ Κονγκ, ένα αναδυόμενο διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Φωτό: coscoshipping.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.