Εκστρατεία ειδικής επιθεώρησης για φορτηγά πλοία από την MSA της Κίνας

Εκστρατεία ειδικής επιθεώρησης για φορτηγά πλοία από την MSA της Κίνας

338
Εκστρατεία ειδικής επιθεώρησης για φορτηγά πλοία από την MSA της Κίνας

Η Διοίκηση Ναυτικής Ασφάλειας (MSA) της Κίνας έχει ξεκινήσει ειδικές επιθεωρήσεις σε φορτηγά πλοία από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Η επιθεώρηση θα πραγματοποιείται σε συνδυασμό με τις επιθεωρήσεις Port State Control (PSC) και τις επιθεωρήσεις Flag State Control (FSC).

Σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα, τα φορτηγά πλοία ηλικίας άνω των 15 χρόνων και χωρητικότητας άνω των 10.000 κόρων ολικής χωρητικότητας τα οποία εκτελούν διεθνή δρομολόγια θα έχουν προτεραιότητα στην επιθεώρηση.

Η επιθεώρηση φορτηγών πλοίων τα οποία μετατράπηκαν από δεξαμενόπλοια χωρίς την ειδική επιθεώρηση δεν θα περιορίζεται από χρονικά παράθυρα. Εκτός από ειδικές περιπτώσεις, τα φορτηγά πλοία τα οποία μετατράπηκαν από δεξαμενόπλοια θα πρέπει να υποβληθούν σε επιθεώρηση Port State στο πρώτο λιμάνι που θα προσεγγίσουν μετά την έναρξη της εκστρατείας.

Η επιθεώρηση θα διενεργείται σύμφωνα με τα καθιερωμένα διαστήματα επιθεωρήσεων του Tokyo MOU για επιλεγμένα πλοία, ενώ θα επικεντρώνεται στην δομή του πλοίου και στις δεξαμενές έρματος. Οι αξιωματικοί του PSC ενδέχεται να ζητήσουν να ανοιχτούν οι δεξαμενές έρματος για εσωτερική εξέταση. Ανάμεσα στα στοιχεία που θα ελέγχονται περιλαμβάνονται το πλάνο φόρτωσης/εκφόρτωσης που έχει συμφωνηθεί από το πλοίο και τον τερματικό σταθμό, το εγκεκριμένο εγχειρίδιο για cargo/ballast operation, έγγραφα σχετικά με το ESP, αναφορές μετρήσεων πάχους, η στεγανότητα των hatch covers, τα πλαίσια των χώρων φορτίου, τα bulkheads και οι δεξαμενές έρματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.