Οδηγίες για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

Οδηγίες για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

64
Οδηγίες για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων

Διεθνείς οργανισμοί και ενώσεις, όπως η BIMCO, ο ICS, η INTERCARGO, η INTERTANKO, η ECSA κ.ά., ένωσαν τις δυνάμεις τους για την δεύτερη έκδοση του εγχειριδίου «The Guidelines on Cyber Security Onboard Ships», για την κυβερνοασφάλεια στα πλοία.

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση της ασφάλειας από τα πλοία σε περίπτωση κυβερνοεπιθέσεων και πως μπορεί να αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά, μέσω της σωστής συνεργασίας του πλοίου με τη ναυτιλιακή επιχείρηση στην στεριά.

Μέσα στο εγχειρίδιο υπάρχουν επίσης κεφάλαια στα οποία αναφέρεται η προετοιμασία σχεδίων έκτακτης ανάγκης, καθώς και σχέδια επαναφοράς σε περιπτώσεις προσβολής από κυβερνοεπιθέσεις.

Το νέο εγχειρίδιο είναι επίσης πλήρως εναρμονισμένο με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές του IMO, οι οποίες υιοθετήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο και αφορούν τη διαχείριση του κυβερνοχώρου.

Επιπλέον στο νέο εγχειρίδιο έχει προστεθεί ένα υποκεφάλαιο για την ασφαλιστική κάλυψη του πλοίου μετά από ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεσης, καθώς αυτό αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην αξιολόγηση του κινδύνου από έναν πλοιοκτήτη.

Μπορείτε να δείτε πλήρες το εγχειρίδιο «The Guidelines on Cyber Security Onboard Ships», εδώ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/RITCHIE B. TONGO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.