Το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ρουμανίας εξαγοράζεται

Το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ρουμανίας εξαγοράζεται

1183
Το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ρουμανίας εξαγοράζεται

Το ναυπηγείο «Mangalia Heavy Industries» στην Ρουμανία, ιδιοκτησίας της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), φαίνεται ότι θα εξαγοραστεί από τα ολλανδικά ναυπηγεία «Damen Shipyards». Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της DSME, σε μια προσπάθειά της να επιβιώσει οικονομικά.

Το ναυπηγείο της Mangalia ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί μια κοινοπραξία της DMSE με την κυβέρνηση της Ρουμανίας. Τους τελευταίους 18 μήνες, λόγω της χαμηλής ναυπηγικής δραστηριότητάς του ναυπηγείου, η κυβέρνηση της Ρουμανίας έχει συναποφασίσει με την DSME να βρουν αγοραστή για το συγκεκριμένο ναυπηγείο, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτό να κλείσει.

Η «Mangalia Heavy Industries» κατά το παρελθόν είχε σημαντική δραστηριότητα στη ναυπήγηση πλοίων ξηρών φορτίων, μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δεξαμενόπλοιων, καθώς και σε επισκευαστικές εργασίες.

Φωτό: dmhi.ct.ro

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.