Ο στόλος της d’ Amico συμμορφώνεται με τον κανονισμό του EU MRV

Ο στόλος της d’ Amico συμμορφώνεται με τον κανονισμό του EU MRV

305
Ο στόλος της d’ Amico συμμορφώνεται με τον κανονισμό του EU MRV

Μετά την «Arcadia Shipmanagement Co Ltd», μία ακόμη εταιρεία, αυτή την φορά ιταλική, υιοθετεί τον κανονισμό EU MRV για το σύνολο του στόλου της.

Πρόκειται για τον όμιλο της d’ Amico, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιταλικός νηογνώμονας RINA. Ο κανονισμός EU MRV (Monitoring, Reporting, Verifying) τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου του 2015, με καθολική εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2018, και απαιτεί από τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές να παρακολουθούν, να υποβάλλουν εκθέσεις και να επαληθεύουν (monitor, report and verify) τις εκπομπές CO2 για πλοία μεγαλύτερα των 5.000 GT, τα οποία προσεγγίζουν λιμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (Νορβηγία και Ισλανδία).

Η συλλογή δεδομένων θα πραγματοποιείται ανά ταξίδι. Τα συγκεντρωτικά δεδομένα για τις εκπομπές και την αποδοτικότητα των πλοίων θα δημοσιευτούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 και έπειτα κάθε επόμενη χρονιά.

Ο κ. Salvatore d’Amico, Fleet Director της d’Amico Group, επεσήμανε ότι «ο ιταλικός όμιλος αναγνωρίζει τα περιβαλλοντικά οφέλη που επιφέρει η συμμόρφωση με τους νέους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Είμαστε πολύ ευτυχείς που συνεργαστήκαμε με τον RINA για τον σκοπό αυτόν».

Ο στόλος της d’ Amico Group αποτελείται από 36 πλοία, τα οποία βρίσκονται υπό τη διαχείριση της d’Amico Società di Navigazione και άλλα 35 τα οποία διαχειρίζεται η θυγατρική της εταιρεία «Ishima Pte. Ltd».

Φωτό: damicoship.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.