Προς τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη μείωσης των αέριων ρύπων

Προς τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη μείωσης των αέριων ρύπων

77
Προς τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη μείωσης των αέριων ρύπων

Περίπου 300 αντιπρόσωποι κρατών-μελών του IMO, διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων και διακυβερνητικών οργανισμών συγκεντρώθηκαν στην έδρα του IMO στο Λονδίνο για την πρώτη συνάντηση του «Intersessional Working Group on Reduction of Greenhouse Gas (GHG) Emissions from Ships», το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 26.

Στόχος της συνάντησης αυτής είναι να ετοιμαστεί μια έκθεση από τα εμπλεκόμενα μέρη η οποία θα υποβληθεί στην επερχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC 71).

Η έκθεση που θα συνταχθεί από την ομάδα «Intersessional Working Group on Reduction of Greenhouse Gas (GHG) Emissions from Ships», θα αποτελέσει την βάση για περαιτέρω μελέτη αναφορικά με τον Οδικό Χάρτη για την ανάπτυξη μιας περιεκτικής στρατηγικής του IMO σχετικά με τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία.

Εκτιμάται ότι μια αρχική στρατηγική από τον IMO για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου θα υιοθετηθεί στην 72η συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος την άνοιξη του 2018, η οποία θα περιέχει, μεταξύ άλλων, μια λίστα από βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα.

Φωτό: imo.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.