Με το βλέμμα στα χρηματιστηριακά ταμπλό

Με το βλέμμα στα χρηματιστηριακά ταμπλό

59
Με το βλέμμα στα χρηματιστηριακά ταμπλό

Νέα αποκτήματα για την DHT

Η DHT Holdings, που δραστηριοποιείται στη ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της απόκτησης εννέα πλοίων κατηγορίας VLCC από την BW Group Limited, ενώ επίσης αναμένει την παραλαβή δύο ακόμη νεότευκτων, εντός του 2018. Πλέον η αμερικανική εισηγμένη εταιρεία θα διαχειρίζεται στόλο 26 πλοίων VLCC, ενώ το βιβλίο παραγγελιών της αριθμεί τέσσερα πλοία συνολικής χωρητικότητας περίπου 9,5 εκατ. dwt.

Χρηματοοικονομικές συμφωνίες για την International Seaways

Η αμερικανική International Seaways ανακοίνωσε το κλείσιμο συμφωνίας για αναχρηματοδότηση δανειακών της υποχρεώσεων ύψους $500 εκατ., ενώ προβλέπεται ρήτρα επαύξησης του ποσού κατά επιπλέον $50 εκατ., προκειμένου να καλυφθούν κεφαλαιακές εταιρικές ανάγκες. Το νέο δάνειο έχει διάρκεια πέντε έτη, με επιτόκιο Libor πλέον περιθωρίου 5,5%. Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Lois Zabrocky στάθηκε στη διαθέσιμη ρευστότητα της εταιρείας που αγγίζει τα $200 εκατ.

Αναβολή Γ.Σ. για την Boxships

Για τις 14 Ιουλίου ορίστηκε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Boxships που θα θέσει στους μετόχους θέμα reverse split των μετοχών της εταιρείας. Λόγω έλλειψης απαρτίας στη Γ.Σ. που έγινε στις 23/6/2017 αποφασίστηκε να δοθεί περισσότερος χρόνος στους μετόχους της εταιρείας προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ANDREW GOMBERT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.