14 νέα πλοία για την Cosco Shipping Corporation

14 νέα πλοία για την Cosco Shipping Corporation

151
14 νέα πλοία για την Cosco Shipping Corporation

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Cosco Shipping Corporation σχεδιάζει να επεκτείνει τον στόλο της ως αποτέλεσμα της επέκτασης των δρομολογίων της σε νέες αγορές.

Μέσω της θυγατρικής εταιρείας «Cosco Shipping Holdings Co Ltd», η Cosco πρόκειται να παραγγείλει έξι mega containerships,  συνολικής χωρητικότητας 21.000 TEUs, από τα ναυπηγεία «Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co Ltd», ενώ άλλα οκτώ, συνολικής χωρητικότητας 13.500 TEUs, πρόκειται να ναυπηγηθούν από τα ναυπηγεία «Shanghai Jiangnan Shipyard (Group) Co Ltd».

Η συνολική αξία των νέων ναυπηγήσεων υπολογίζεται να ανέλθει σε $1,78 δις. Τα νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εκτιμάται ότι θα παραδοθούν εντός του 2018 και ορισμένα θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, ενώ άλλα θα δραστηριοποιηθούν στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική.

Έχει ενδιαφέρον ότι αναλυτές ανά τον κόσμο επισημαίνουν ότι παρά το γεγονός πως η επέκταση του στόλου της Cosco θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην παγκόσμια αγορά των εμπορευματοκιβωτίων, ενδεχομένως να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, διότι η τάση των εταιρειών να ναυπηγούν μεγάλης χωρητικότητας πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθυστερεί την ανάκαμψη της αγοράς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ROBIN UTRECHT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.