Μακροχρόνια συμφωνία της Korea Line Corporation με την KOGAS

Μακροχρόνια συμφωνία της Korea Line Corporation με την KOGAS

64
Μακροχρόνια συμφωνία της Korea Line Corporation με την KOGAS

Η Korea Line Corporation (KLC) σύναψε συμφωνία, 20ετούς διάρκειας, με την KOGAS (Korea Gas Corporation) για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η συμφωνία, αξίας $1,1 δις, αφορά τη μεταφορά ΥΦΑ από την KLC μεταξύ ΗΠΑ και Κορέας μέσω του τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου της KOGAS στο Sabine Pass. Για τη μεταφορά αυτή η KLC θα χρησιμοποιήσει τα δύο νέα πλοία της, το «SM Eagle» και το «SM Seahawk», τα οποία παρέλαβε τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την VesselsValue, τα πλοία, χωρητικότητας 174.000 DWT, ναυπηγήθηκαν από τα κορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuiding & Marine Engineering.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η KLC, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας «Korea Shipping Corporation», είχε προβεί πρόσφατα σε παραγγελία τεσσάρων πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, αξίας $487 εκατ., αλλά και δύο πλοίων μεταφοράς LNG, ως μέρος της επεκτατικής της πολιτικής.

Τα τέσσερα bulk carriers, αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ Απριλίου 2019 και Ιανουαρίου 2020, προοριζόμενα για τη μεταφορά άνθρακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.