Θύματα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης A.P. Moller-Maersk, Rosneft και ουκρανικές τράπεζες

Θύματα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης A.P. Moller-Maersk, Rosneft και ουκρανικές τράπεζες

422
Θύματα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης A.P. Moller-Maersk, Rosneft και ουκρανικές τράπεζες

Στο στόχαστρο μεγάλης κυβερνοεπίθεσης βρέθηκε ο δανέζικος κολοσσός A.P. Moller-Maersk, με αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε επισήμως η εταιρεία, να προκληθούν σημαντικές βλάβες στα συστήματα πληροφορικής της, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε πως «η βλάβη προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση», σημειώnοντας πως έχουν δεχτεί πλήγματα τα συστήματά της σε αρκετές περιοχές ανά την υφήλιο, όπου διατηρεί γραφεία. Μάλιστα, η εταιρεία μέσω Twitter είχε ανακοινώσει σε πρώτη φάση ότι τα συστήματα πληροφορικής της είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας σε πολλές περιοχές και ότι ερευνούσε τι είχε συμβεί.maersk

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα στόχος «μεγάλης κυβερνοεπίθεσης» υπήρξε και ο ρωσικός πετρελαϊκός γίγαντας, Rosneft, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία. Οι ρωσικές αρχές, μετά από αίτημα της εταιρείας, έχουν αναλάβει τις έρευνες για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και από που προήλθε η κυβερνοεπίθεση, ενώ η εταιρεία αποφάσισε να μην σταματήσει την εξόρυξη πετρελαίου, χρησιμοποιώντας εφεδρικό σύστημα λειτουργίας.

Θύματα, όμως, κυβερνοεπίθεσης φαίνεται πως έπεσαν και αρκετές εμπορικές τράπεζες της Ουκρανίας, καθώς και σε αρκετές ακόμα ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες, οι οποίες επλήγησαν από έναν «άγνωστο κυβερνοϊό».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/INGO WAGNER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.