Οι ΑΕΤ Tankers και Statoil επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Οι ΑΕΤ Tankers και Statoil επεκτείνουν τη συνεργασία τους

178
Οι ΑΕΤ Tankers και Statoil επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Η AET Tankers, μια από τις μεγαλύτερες πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες στον τομέα της μεταφοράς πετρελαίου και χημικών προϊόντων και ο νορβηγικός ενεργειακός όμιλος της Statoil ανακοίνωσαν ότι θα επεκτείνουν την συνεργασία τους στην αγορά των «shuttle tankers» στην Βόρεια Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση γίνεται γνωστό και επισήμως ότι η Statoil σύναψε συμφωνία χρονοναύλωσης με την AET, θυγατρική εταιρεία της μαλαισιανής MISC Berhad, για την απόκτηση και διαχείριση δύο δεξαμενόπλοιων, κατηγορίας «DP2 Offshore Loading Shuttle Tankers» (OLSTs).

Πρόκειται για δύο πλοία που έχει παραγγείλει η AET, συνολικής χωρητικότητας 125.000 DWT, από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries και τα οποία πρόκειται να παραδοθούν το 2019.

Τα δύο αυτά πλοία θα προστεθούν στα άλλα δύο ομοειδή πλοία που κατέχει η «AET Sea Shuttle AS» (AETSS), κοινοπραξία της AET με την ADS Shipping, τα οποία έχουν ήδη χρονοναυλωθεί από την Statoil. Τα δύο νέα πλοία της AET θα έχουν την ικανότητα να καταναλώνουν και καύσιμο LNG.

Φωτό: aet-tankers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.