Ανταλλάγματα ζητάει η Ινδία για να προχωρήσει σε αύξηση εισαγωγών LNG από...

Ανταλλάγματα ζητάει η Ινδία για να προχωρήσει σε αύξηση εισαγωγών LNG από το Κατάρ

63
Ανταλλάγματα ζητάει η Ινδία για να προχωρήσει σε αύξηση εισαγωγών LNG από το Κατάρ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ινδία έχει υποβάλει πρόταση στο Κατάρ, ούτως ώστε το τελευταίο να επενδύσει σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της πρώτης. Η πρόταση αυτή αποτελεί όρο από την πλευρά της Ινδίας, ως αντάλλαγμα για την επέκταση των μακροχρόνιων συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά την προμήθεια LNG από το Κατάρ στην Ινδία.

Ο Υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ινδίας, κ. Dharmendra Pradhan, ανέφερε ότι η Ινδία αναζητά επενδυτικές λύσεις για την αξιοποίηση κάποιων παραμελημένων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που διαθέτει. Ο ίδιος προσέθεσε ότι εφόσον το Κατάρ προβεί στις συγκεκριμένες επενδύσεις, τότε θα επωφεληθεί από τα κέρδη των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, ενώ θα αποκτήσει επίσης μερίδια σε τοπικές πετρελαϊκές εταιρείες, καθώς και σε τερματικούς σταθμούς διαχείρισης ΥΦΑ.

Να σημειωθεί ότι η Ινδία είχε αναγκαστεί να σταματήσει τη λειτουργία κάποιων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της και να περιορίσει τη λειτουργία κάποιων άλλων, καθώς υπήρχε έλλειψη φυσικού αερίου. Στόχος της Ινδίας είναι οι βιομηχανίες της να βασίζονται στην χρήση του ΥΦΑ και αυτός είναι ο λόγος που επιδιώκει να αυξήσει τις εισαγωγές της σε LNG από 21 εκατ. τόνους σε 50 εκατ. τόνους ετησίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/MOHAMMED SABER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.