Συνεχίζει να επενδύει στα MR η Norden

Συνεχίζει να επενδύει στα MR η Norden

68
Συνεχίζει να επενδύει στα MR η Norden

Η D/S Norden (Dampskibsselskabet Norden A/S ), μία από τις παλαιότερες ναυτιλιακές εταιρείες της Δανίας, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εντάξει στον στόλο της ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο, κατηγορίας MR product tanker, έτους ναυπήγησης το 2010 από γιαπωνέζικο ναυπηγείο.

Πρόκειται για το δεύτερο MR tanker που αγοράζει μέσα σε ένα μήνα η Norden, καθώς η εταιρεία είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιουνίου ότι έχει αγοράσει το MR product tanker «Nord Pearl», με έτος ναυπήγησης το 2009.

Ο CEO της εταιρείας, κ. Jan Rindbo, τόνισε ότι με την αγορά αυτή η Norden επωφελείται από τις χαμηλές τιμές που επικρατούν στον τομέα των αγοραπωλησιών πλοίων και στοχεύει στην ενίσχυση του στόλου της με την προσθήκη επιπλέον πλοίων. Το νέο πλοίο της Norden έχει χωρητικότητα 48.000 τόνων και αναμένεται να ενταχθεί στον στόλο της τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η D/S Norden, μέχρι και τα τέλη του περασμένου Μαρτίου, διέθετε συνολικά 36 πλοία, εκ των οποίων τα 25 ήταν κατηγορίας MR και χωρητικότητας 45.000-50.000 τόνων και τα 11 κατηγορίας handysize με χωρητικότητα 35.000-37.000 τόνων. Τα 19 από τα παραπάνω πλοία είναι ιδιοκτησίας της Norden, ενώ τα υπόλοιπα είναι ναυλωμένα από την εταιρεία.

Φωτό: ds-norden.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.