Τέσσερα νέα πλοία για την Petredec Holdings

Τέσσερα νέα πλοία για την Petredec Holdings

142
Τέσσερα νέα πλοία για την Petredec Holdings

Η εταιρεία Petredec Holdings (Eastern) PTE LTD, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε αριθμό διαχειριζόμενων πλοίων μεταφοράς LPG, ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου από τα κινέζικα ναυπηγεία «Jiangnan Shipyard (Group) Co. Ltd».

Συγκεκριμένα, η παραγγελία αφορά δύο πλοία μεταφοράς LPG, κατηγορίας VLGC (Very Large Gas Carriers), χωρητικότητας 84.000 κ.μ. το καθένα, με την προοπτική να ναυπηγηθούν στο μέλλον δύο ακόμη αδελφά πλοία.

Η ναυπήγηση θα γίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εταιρείας για υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας και με γνώμονα τους διεθνείς κανονισμούς σχετικά με το Ballast Water Treatment System, το NOX Tier III και τον IGC Code (International Gas Carrier Code).

Οι παραδόσεις των δύο νεότευκτων πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθούν το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2019, αντίστοιχα, αυξάνοντας τον αριθμό του στόλου της Petredec σε 19 πλοία μεταφοράς LPG.

Σύμφωνα με τον κ. Giles Fearn, Chief Executive της Petredec, «η εταιρεία συνεχίζει να είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως στην μεταφορά LPG και είμαι πολύ ευτυχής που η Petredec επεκτείνει το στόλο της και τη δραστηριότητά της με τη ναυπήγηση αξιόπιστων και οικονομικά αποδοτικών πλοίων».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Petredec διακινεί σε ετήσια βάση πάνω από 12 εκατ. τόνους LPG (υγροποιημένο προπάνιο και βουτάνιο) και έχει υπό τη διαχείρισή της πάνω από 70 πλοία μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου.

Φωτό: petredec.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.