Στον έλεγχο της Abu Dhabi Ports το λιμάνι της Fujairah

Στον έλεγχο της Abu Dhabi Ports το λιμάνι της Fujairah

156
Στον έλεγχο της Abu Dhabi Ports το λιμάνι της Fujairah

Σύμφωνα με το πρακτορείο Emirates New Agency, ο διαχειριστής λιμένων «Abu Dhabi Ports» ανέλαβε για 35 έτη την διαχείριση του λιμένα της  Fujairah, του μοναδικού multi-purpose λιμανιού που βρίσκεται στο  ανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η διαχείριση θα ασκείται μέσω μιας θυγατρικής εταιρείας με την ονομασία «Fujairah Terminals», η οποία πρόκειται να συσταθεί. Στο πλαίσιο της παραχώρησης θα πραγματοποιηθούν και επενδύσεις με την εκβάθυνση του λιμένα στα 16,5 μέτρα να είναι σε προτεραιότητα, προκειμένου να υποδέχεται πλοία μεγάλης χωρητικότητας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα κατασκευαστούν επίσης χώρος αποθήκευσης φορτίων 300.000 τ.μ., καθώς και νέα κρηπιδώματα συνολικού μήκους 1.000 μέτρων για την εξυπηρέτηση της μελλοντικής διακίνησης φορτίων.

Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2018, ενώ το 2021 θα εγκατασταθούν και νέες γερανογέφυρες. Στόχος της Abu Dhabi Ports είναι το λιμάνι να διαχειρίζεται 1.000.000 TEUs και 700.000 τόνους γενικού φορτίου μέχρι το 2030.

Φωτό: adports.ae

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.