Η «Prevention at Sea» βραβεύεται με το Maritime Services Award-Lloyd’s List Americas...

Η «Prevention at Sea» βραβεύεται με το Maritime Services Award-Lloyd’s List Americas 2017

394
Η «Prevention at Sea» βραβεύεται με το Maritime Services Award-Lloyd’s List Americas 2017

Η «Prevention at Sea Ltd.» και το Νηολόγιο της Λιβερίας αναδείχθηκαν νικητές του βραβείου «Maritime Services Award»  – Lloyd’s List Americas 2017 για την προώθηση του λογισμικού «Hλεκτρονικό βιβλίο πετρελαίου (electronic Oil Record Book, ε- ORB) (Part I and Part II)».

Το «Maritime Services Award» απονέμεται σε εταιρείες, πρόσωπα και οργανισμούς που συνεισφέρουν σημαντικά σε οποιοδήποτε τομέα υπηρεσιών της αμερικάνικης ναυτιλιακής βιομηχανίας. Αναφορικά με τα κριτήρια του Lloyd’s List για το βραβείο αυτό: «Ο νικητής πρέπει να έχει την ικανότητα να επιδείξει τον τρόπο με τον οποίο έχει καταφέρει με επιτυχία και πέρα από τις βέλτιστες πρακτικές να προσφέρει στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία κάτι εξαιρετικό»

Το ε-ORB, αποτελεί μία από τις λογισμικές εφαρμογές της «Prevention at Sea», που προωθεί την φιλοσοφία της εταιρείας για μια όσο το δυνατόν «paperless» διαχείριση του πλοίου, την παροχή αποτελεσματικής και ουσιαστικής βοήθειας στους ναυτικούς σε ό,τι αφορά την τήρηση του βιβλίου πετρελαίου και και κατ’επέκταση την προστασία του περιβάλλοντος. Το Νηολόγιο της Λιβερίας είχε παρατηρήσει αυτά τα συνεχόμενα προβλήματα από τα αρχικά τους στάδια και γι’αυτό υπήρξε το πρώτο νηολόγιο που αποφάσισε να φέρει την τεχνολογία στο προσκήνιο, αναγνωρίζοντας το ε-ORB ως επίσημο βιβλίο πετρελαίου για όλα τα πλοία με σημαία Λιβερίας. Πρόσφατα το Νηολόγιο της Ιαπωνίας αναγνώρισε επίσης την χρήση του ε- ORB στα πλοία του, ενώ παράλληλα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα νηολόγια.

Ο κ. Πέτρος Αχτύπης, CEO της Prevention at Sea Ltd., χαρακτηριστικά αναφέρει: «Eίναι μεγάλη τιμή και προνόμιο για την Prevention at Sea να λαμβάνει το βραβείο Lloyd’s List για το έτος 2017. Είμαστε πολύ ευτυχείς που το λογισμικό ε- ORB (electronic Oil Record Book) έγινε θερμά αποδεκτό από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, σηματοδοτώντας την υποστήριξη καινοτόμων ναυτιλιακών εφαρμογών, που στοχεύουν να συνεισφέρουν στη βέλτιστη διαχείριση του στόλου. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε από την αρχή αυτού του εγχειρήματος ήταν πολλές. Η ομάδα μας, με σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια, πέτυχε τον αρχικό μας στόχο να αναπτύξουμε ένα καινοτόμο λογισμικό, το οποίο αναμένεται να διευκολύνει τον τελικό χρήστη στις καθημερινές του εργασίες, απλοποιώντας την διαδικασία τήρησης του βιβλίου πετρελαίου, μειώνοντας τα διοικητικά βάρη, προσφέροντας ένα φιλικό προς τον ναυτικό περιβάλλον εργασίας, ελαχιστοποιώντας το ανθρώπινο λάθος και εισάγοντας ένα επαναστατικό λογισμικό στη διεθνή ναυτιλία». Επιπροσθέτως, ο κ. Αχτύπης ευχαρίστησε το Νηολόγιο της Λιβερίας για την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς και για την τεχνογνωσία της ομάδας του, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην προώθηση του ε-ORB.

Το λογισμικό «ε-ORB», εισήχθη στην αγορά το 2016, είναι πιστοποιημένο από το Lloyd’s Register, ενώ αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση για την ηλεκτρονική τήρηση του Βιβλίου Πετρελαίου. Το έντονο ενδιαφέρον για το λογισμικό αποδεικνύει ότι έχει ήδη κερδίσει την υποστήριξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Το λογισμικό αναπτύχθηκε με στόχο να ενισχύσει την συμμόρφωση των πλοίων με τις απαιτήσεις της MARPOL, αναφορικά με την τήρηση του ηλεκτρονικού βιβλίου πετρελαίου. Το ε-ORB σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει το παραδοσιακό βιβλίο πετρελαίου και για να εδραιώσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία που μπορεί να προσφέρει η χρήση ενός λογισμικού. Να σημειωθεί επίσης ότι το ε-ORB είναι διαθέσιμο προς χρήση τόσο από τους πλοιοκτήτες και τις διαχειρίστριες εταιρείες, αλλά παράλληλα και τις αρμόδιες αρχές σε διεθνές επίπεδο.

Η «Prevention at Sea» πιστοποιημένη από το Lloyd’s Register με το ISO 9001 εξειδικεύεται στην αναγνώριση, επικοινωνία και αποτροπή κινδύνων στην βιομηχανία της ναυτιλίας

Στόχος της εταιρείας είναι η αποτροπή ανεπιθύμητων γεγονότων, η ελαχιστοποίηση του κόστους λειτουργίας και η προστασία των εργαζομένων επί του πλοίου και του θαλάσσιου περιβάλλοντος προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις βασισμένες σε βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης, την εκπαίδευση και την καινοτομία.

Φωτό: preventionatsea.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.