AIDAnova, το νέο «πράσινο» κρουαζιερόπλοιο της AIDA Cruises

AIDAnova, το νέο «πράσινο» κρουαζιερόπλοιο της AIDA Cruises

171
AIDAnova, το νέο «πράσινο» κρουαζιερόπλοιο της AIDA Cruises

Ανακοινώθηκε το όνομα που θα λάβει το νέο κρουαζιερόπλοιο της AIDA, το οποίο θα κινείται αποκλειστικά με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Πρόκειται για το AIDAnova, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην γερμανική εταιρεία τον Δεκέμβριο του 2018.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα κατασκευαστεί στα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft στο Πάπενμπουργκ, καθώς συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία των δύο μερών. Το νέο πλοίο, όπως και το αδελφό του κρουαζιερόπλοιο, κατηγορίας «Helios-Class», θα είναι χωρητικότητας άνω των 180.000 gt και θα διαθέτει περισσότερες από 2.500 καμπίνες. Ως έτος ένταξης στο στόλο της AIDA Cruises έχει ανακοινωθεί για το μεν πρώτο κρουαζιερόπλοιο, το AIDAnova, το 2018 και για το δεύτερο, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το όνομά του, το έτος 2021.

Η AIDA Cruises έχει αποφασίσει να εισέλθει δυναμικά στην εποχή της «πράσινης κρουαζιέρας» και αυτή η στρατηγική της επιλογή την ώθησε στην απόφαση ναυπήγησης πλοίων, που θα είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον και θα κινούνται με LNG. Μάλιστα, η εταιρεία που έχει έδρα το Ρόστοκ της Γερμανίας και ανήκει στην Carnival Corporation & plc, θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα διαθέτει κρουαζιερόπλοια τα οποία θα κινούνται 100% με LNG, κάτι που σημαίνει πως θα μηδενίσει τις εκπομπές σωματιδίων αιθάλης και οξειδίων του θείου.

Φωτό: meyerwerft.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.