Ένα ακόμα «Mein Schiff» παραδόθηκε από τα ναυπηγεία Meyer Turku

Ένα ακόμα «Mein Schiff» παραδόθηκε από τα ναυπηγεία Meyer Turku

341
Ένα ακόμα «Mein Schiff» παραδόθηκε από τα ναυπηγεία Meyer Turku

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Αμβούργο, μπροστά στο φουτουριστικό νέο κτίριο της φιλαρμονικής του γερμανικού λιμένα, η τελετή ονοματοδοσίας του «Mein Schiff 6», του νέου κρουαζιερόπλοιου της TUI Cruises.

Το νέο εντυπωσιακό απόκτημα της TUI έχει χωρητικότητα 99.800 gt, μήκος 295, πλάτος 36 και βύθισμα 8 μέτρα. Μπορεί να φιλοξενεί 2.800 επιβάτες, ενώ περισσότερα από 1.000 μέλη πληρώματος θα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Το «Mein Schiff 6» διαθέτει 15 καταστρώματα, καθώς και 13 εστιατόρια, bistros, μπαρ και σαλόνια.

Διαθέτει, επίσης, SCR, ένα σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών NOxέως και 40% με τη βοήθεια ενός καταλύτη, καθώς και πλυντρίδες.

Το πλοίο κατασκευάστηκε στα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku, που ανήκουν στον γερμανικό όμιλο Meyer Werft GmbH. Μάλιστα, ο χρόνος ναυπήγησης μειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με τα αδελφά πλοία του «Mein Schiff», που είχαν κατασκευαστεί τα προηγούμενα χρόνια, πάλι στα φινλανδικά ναυπηγεία. Να σημειωθεί, ότι τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku ανακοίνωσαν μεγάλα κέρδη για το 2016, αυξημένα σε σχέση με τα κέρδη του 2015 κατά 67%.

Πλέον o στόλος της TUI αριθμεί συνολικά 6 πλοία. Το νέο «Mein Schiff» αφού πραγματοποιήσει τους καλοκαιρινούς μήνες πλόες σε Βαλτική και Βόρεια Θάλασσα, εν συνεχεία θα κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Φωτό: Andreas Vallbracht/TUI Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.