Συνεργασία IMO και χωρών της Ε.Ε. για την υιοθέτηση διεθνών κανονισμών

Συνεργασία IMO και χωρών της Ε.Ε. για την υιοθέτηση διεθνών κανονισμών

77
Συνεργασία IMO και χωρών της Ε.Ε. για την υιοθέτηση διεθνών κανονισμών

Στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης του Γενικού Γραμματέα του IMO, Kitack Lim, με εκπροσώπους της European Maritime Safety Agency (EMSA), στην έδρα της τελευταίας στη Λισαβόνα, ο κ. Lim τόνισε ότι η διεθνής ρύθμιση της ναυσιπλοΐας, μέσω του IMO και η υιοθέτηση των διεθνών κανονισμών σε περιφερειακό επίπεδο μπορούν να διαμορφώσουν ένα αποδοτικό και αποτελεσματικό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Συγκεκριμένα ο κ. Lim επεσήμανε ότι οι χώρες- μέλη της Ε.Ε. έχουν συνεισφέρει σημαντικά στις εργασίες του IMO, ο οποίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών έχουν θέσει τη βάση για την πρόοδό της στον τομέα της ασφάλειας στη ναυτιλία και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι χώρες της Ε.Ε. έχουν μεγάλη επιρροή σε αυτούς τους τομείς, συμβάλλοντας στο να υιοθετηθούν οι κανονισμοί του IMO σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Lim τόνισε επίσης τη συμβολή της EMSA προς αυτήν την κατεύθυνση, αναφέροντας ενδεικτικά το EMSA-hosted International Data Exchange Center, το οποίο διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του συστήματος LRIT (Long-Range Identification and Tracking). Επιπλέον, τόνισε τη συμβολή των επιθεωρήσεων, με στόχο τη συμμόρφωση με τη Διεθνή Σύμβαση STCW (Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers) του IMO.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.