Ένα ακόμη νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο κατευθύνεται προς την πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας

Ένα ακόμη νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο κατευθύνεται προς την πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας

122
Ένα ακόμη νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο κατευθύνεται προς την πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας

Η Princess Cruises, θυγατρική του ομίλου Carnival Corp., ξεκινά με το νέο κρουαζιερόπλοιό της «Majestic Princess» ένα ταξίδι από την Ιταλία προς την Κίνα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι επιβάτες θα ενημερώνονται για την ιστορία της Κίνας μέσα από την πρωτοβουλία «One Belt One Road».

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Princess Cruises και του «Chinese People’s Association for Friendship with Foreign Countries (Friendship Association), η οποία είναι μια ένωση που στοχεύει να αναπτύξει περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των άλλων χωρών. Το ταξίδι θα ξεκινήσει από τη Ρώμη (Civitavecchia), με ενδιάμεσους σταθμούς σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ κ.ά., προσεγγίζοντας σημαντικά λιμάνια του Νέου Δρόμου του Μεταξιού για να καταλήξει στις 26 Ιουνίου στο λιμάνι Xiamen στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι 3.500 επισκέπτες θα ενημερώνονται για τον κινέζικο πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας μέσα από θεματικές εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν χώρα στο κρουαζιερόπλοιο. Ο Αντιπρόεδρος της Princess Cruises, Anthony Kaufman, δήλωσε ότι η συνεργασία της εταιρείας με το Friendship Association αποτελεί ένδειξη προσήλωσης της εταιρείας στην αγορά της Κίνας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το «Majestic Princess» έχει ναυπηγηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της κινέζικης αγοράς, για την οποία άλλωστε προορίζεται. Έπειτα από αυτό το ταξίδι, διάρκειας 37 ημερών, το κρουαζιερόπλοιο θα ξεκινήσει στις 11 Ιουλίου τις κρουαζιέρες στην Άπω Ανατολή έχοντας ως λιμένα αφετηρίας τη Σαγκάη.

Φωτό: princess.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.