Προς δημιουργία ναυτιλιακού fund ύψους $1 δις στο Ντουμπάι

Προς δημιουργία ναυτιλιακού fund ύψους $1 δις στο Ντουμπάι

269
Προς δημιουργία ναυτιλιακού fund ύψους $1 δις στο Ντουμπάι

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το  Dubai Maritime City Authority, ο κυβερνητικός φορέας του Ντουμπάι ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του τομέα της ναυτιλίας της πόλης, αναζητά τρόπους για τη δημιουργία ενός fund ύψους $1 δις, μέσω του οποίου θα ενισχυθούν οικονομικά οι ενδιαφερόμενοι φορείς της ναυτιλίας με έδρα το Ντουμπάι.

Πηγές αναφέρουν ότι έχει προκύψει η ανάγκη για τη δημιουργία ενός fund, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όσες εταιρείες και δραστηριότητες σχετίζονται με τη ναυτιλία στο Ντουμπάι, όπως ναυτιλιακές εταιρείες, ναυπηγεία, αγοραπωλησίες πλοίων κ.ά., αλλά και λόγω της δύσκολης πρόσβασης των φορέων της ναυτιλίας στον τραπεζικό δανεισμό.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το Ντουμπάι και κατ’ επέκταση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ενισχυθεί ως κόμβοι στο διεθνές θαλάσσιο εμπόριο, αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.