Η κυβέρνηση της Ρωσίας προχωρά στην πώληση ποσοστού της Sovcomflot

Η κυβέρνηση της Ρωσίας προχωρά στην πώληση ποσοστού της Sovcomflot

125
Η κυβέρνηση της Ρωσίας προχωρά στην πώληση ποσοστού της Sovcomflot

Από το φθινόπωρο του 2015 η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ρωσικής κρατικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου, Sovcomflot.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κυβέρνηση της Ρωσίας επιθυμεί να πωλήσει το 25% των μετοχών της Sovcomflot σε πολλούς μικρούς επενδυτές, παρά σε έναν μόνο μεγάλο επενδυτή, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να απειλήσει τον κυβερνητικό έλεγχο στην εταιρεία. Η πώληση τoυ ποσοστού της Sovcomflot αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα. Η κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ προσδοκά ότι η πώληση αυτή θα αποφέρει στην Ρωσία έσοδα ύψους $533 εκατ., τα οποία θα καλύψουν το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας.

Η συγκεκριμένη πώληση αποτελεί μέρος του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της ρωσικής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν τα κρατικά ταμεία της χώρας τα οποία πλήττονται, μεταξύ άλλων, από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από την Ε.Ε. και από τις ΗΠΑ στη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Κριμαία.

Φωτό: sovcomflotgroup.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.