Ρεκόρ «χτύπησε» το 2016 ο αριθμός των Κινέζων επιβατών κρουαζιέρας

Ρεκόρ «χτύπησε» το 2016 ο αριθμός των Κινέζων επιβατών κρουαζιέρας

61
Ρεκόρ «χτύπησε» το 2016 ο αριθμός των Κινέζων επιβατών κρουαζιέρας

Σύμφωνα με την Bloomberg, το περασμένο έτος ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας από την Κίνα ανήλθε σε 2 εκατ., αριθμός πρωτόγνωρος για τα δεδομένα της κινέζικης αγοράς κρουαζιέρας. Για το 2017 οι Κινέζοι επιβάτες αναμένεται να αυξηθούν σε 2,6 εκατ., ενώ για το 2020 ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αγγίξει τους 4,5 εκατ. Συγχρόνως, σύμφωνα με τα δεδομένα της «China Cruise and Yacht Industry Association», το περασμένο έτος, προσέγγισαν τους λιμένες της Κίνας 1.040 κρουαζιερόπλοια.

Η Κίνα τα τελευταία χρόνια προσελκύει το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού και αποτελεί πλέον την όγδοη κατά σειρά περιοχή κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, όπως η Royal Caribbean, η Carnival και η MSC Cruises εντάσσουν πλέον στα δρομολόγιά τους την Κίνα, όπως και την Ιαπωνία.

Ενδιαφέρον έχει ότι το περασμένο έτος 16 κρουαζιερόπλοια  δραστηριοποιούνταν στη θαλάσσια περιοχή της Κίνας, συγκριτικά με μια δεκαετία πριν όταν μόνο 1 κρουαζιερόπλοιο δραστηριοποιείτο εκεί.

Φωτό: princess.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.