Προς συγχώνευση οδεύουν οι Navig8 Product Tankers και Scorpio Tankers

Προς συγχώνευση οδεύουν οι Navig8 Product Tankers και Scorpio Tankers

469
Προς συγχώνευση οδεύουν οι Navig8 Product Tankers και Scorpio Tankers

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Scorpio Tankers, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την Navig8 Product Tankers τους όρους της μεταξύ τους συγχώνευσης και της απορρόφησης των 27 δεξαμενοπλοίων της Navig8.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Scorpio Tankers θα αγοράσει, πριν από την συγχώνευση, τέσσερα LR1 δεξαμενόπλοια από την Navig8, έναντι $42,2 εκατ. τοις μετρητοίς (λογιστική αξία των τεσσάρων δεξαμενοπλοίων). Τα υπόλοιπα 23 δεξαμενόπλοια θα ενταχθούν στο στόλο της Scorpio και ως αντιστάθμισμα θα εκδοθούν 55 εκατ. νέες κοινές μετοχές οι οποίες θα δοθούν στους μετόχους της Navig8.

Με την εξαγορά αυτή, η Scorpio θα έχει υπό την διαχείρισή της 105 δεξαμενόπλοια (38 LR2, 12 LR1, 41 MR και 14 Handymax), ιδιόκτητα και μη. Σύμφωνα με τη VesselsValue, μετά την εξαγορά της Navig8 Product Tankers, η Scorpio Tankers θα διαθέτει τον τρίτο σε αξία  στόλο δεξαμενοπλοίων παγκοσμίως, με τη συνολική αξία του να υπερβαίνει τα $3,01 δις.

Την πρώτη και την δεύτερη θέση κατέχουν, αντίστοιχα, η China Cosco Shipping, διαθέτοντας έναν στόλο από 142 δεξαμενόπλοια συνολικής αξίας $4,12 δις και η China VLCC, η οποία διαθέτει 53 δεξαμενόπλοια, αξίας $3,15 δις.

Φώτο: scorpiotankers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.