Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Συνόρων της Βρετανίας στο Αρχηγείο του...

Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Συνόρων της Βρετανίας στο Αρχηγείο του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

68
Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Συνόρων της Βρετανίας στο Αρχηγείο του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.

O Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Charles Montgomery πραγματοποίησε την Παρασκευή επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη.
Ο Γενικός Διευθυντής συνοδευόταν από την κυρία Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Kate Smith, και λοιπούς Αξιωματούχους της βρετανικής Υπηρεσίας Συνόρων, ενώ από την ελληνική πλευρά στη συνάντηση ήταν παρόντες, επίσης, ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης Υποναύαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Αργυρίου, οι Διευθυντές Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, καθώς και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση αυτής.
Να σημειωθεί ότι από τα τέλη Νοεμβρίου του 2015, η βρετανική Υπηρεσία έχει συνδράμει τις προσπάθειες του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ανατολικό Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, με τη διάθεση συνολικά τεσσάρων Πλοίων Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ), ενώ σήμερα το πλοίο «VALIANT», εξακολουθεί να επιχειρεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, με αξιοσημείωτο διασωστικό έργο.

Φωτό: yen.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.