Ζημιές για το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατέγραψε η Maersk Line

Ζημιές για το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατέγραψε η Maersk Line

101
Ζημιές για το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατέγραψε η Maersk Line

Η Maersk Line κατέγραψε ζημιές ύψους $66 εκατ. για το πρώτο τρίμηνο του 2017, σε αντίθεση με τα κέρδη ύψους $37 εκατ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Οι ζημιές της εταιρείας αποδίδονται στο μεγάλο κόστος των καυσίμων που αποτελούν σημαντικό τμήμα του κόστους λειτουργίας των πλοίων. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι οι ναύλοι έχουν αυξηθεί φέτος κατά 4,4%, συγκριτικά με το περασμένο έτος, δεν μπόρεσαν να καλύψουν το υψηλό κόστος των καυσίμων. Το περασμένο έτος παρατηρήθηκε αύξηση των ναύλων στις διαδρομές Ανατολής- Δύσης και κυρίως από την Ασία προς την Ευρώπη, ενώ οι ναύλοι στις διαδρομές μεταξύ χωρών Βορρά- Νότου ήταν αρκετά μειωμένοι.
Σύμφωνα με την Maersk Line, παρά τις ζημιές που κατέγραψε η εταιρεία το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα βασικά της οικονομικά μεγέθη έχουν βελτιωθεί και η ζήτηση για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων έχει υπερβεί την αντίστοιχη προσφορά για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η ζήτηση αυξήθηκε κατά 4% και εκτιμάται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2017 η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 5%, συγκριτικά με το περασμένο έτος. Τα έσοδα της Maersk Line ανήλθαν σε $5,49 δις το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με τα $4,97 δις του 2016.
Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είχε ζημιές το πρώτο τρίμηνο του έτους, συνεχίζει να στοχεύει στην απόκτηση της ναυτιλιακής εταιρείας «Hamburg Süd και μάλιστα για την εξαγορά της τελευταίας η Maersk έχει καταβάλει ποσό ύψους $3,7 δις (τοις μετρητοίς).
Φωτό: maersk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.