Πτωτικά κινούνται τα Dry, σε σταθερά επίπεδα τα Wet

Πτωτικά κινούνται τα Dry, σε σταθερά επίπεδα τα Wet

235
Πτωτικά κινούνται τα Dry, σε σταθερά επίπεδα τα Wet

DRY

Οι προβλέψεις για την αγορά των dry την παρούσα περίοδο επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τους χαμηλούς ναύλους, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε βασικούς λιμένες και θαλάσσιες περιοχές αλλά και από τις αργίες που υπάρχουν σε αρκετές χώρες της Άπω Ανατολής. Οι ναύλοι στα Capes παραμένουν στα $16.000 ανά ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ναύλοι στα Panamax την περιοχή το Ατλαντικού μειώθηκαν στα $12.000 ανά ημέρα για βραχυχρόνιες ναυλώσεις. Αντιθέτως στην περιοχή του Ειρηνικού και για χρονοναυλώσεις ενός έτους οι ναύλοι έχουν αυξηθεί στα $9.000 ανά ημέρα κυρίως εξαιτίας της αύξησης των εμπορευματικών ροών από και προς τη Ν. Κορέα. Τα Supramax για χρονοναυλώσεις ενός έτους επιτυγχάνουν ναύλους $10.000 ανά ημέρα στην περιοχή του Ατλαντικού και $9.250 στην περιοχή του Ειρηνικού.

al

WET

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αναλυτές σημείωσαν ότι η Saudi Aramco θα μειώσει τις εξαγωγές προς Ασία τον Ιούνιο κατά 7.000.000 βαρέλια ανά ημέρα. Η Saudi Aramco διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου με στόχο να στηριχθεί η τιμή του μαύρου χρυσού. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας θα μειωθούν τα φορτία προς Νοτιοανατολική Ασία, Κίνα και Νότια Κορέα κατά 1.000.000 βαρέλια ανά ημέρα αντίστοιχα. Επίσης θα μειώσει κατά 3.000.000 βαρέλια ανά ημέρα τα φορτία προς Ινδία και κατά 1.000.000 βαρέλια ανά ημέρα για την Ιαπωνία. Σε ότι αφορά τους ναύλους, τα Suezmaxes χρονοναυλώνονται για ένα έτος στα $18.500 ανά ημέρα ενώ τα Aframaxes επιτυγχάνουν ναύλο $15.750 ανά ημέρα για την ίδια χρονική περίοδο.

1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.