Το 16o East Med Yacht Show φιλοξενήθηκε στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά

Το 16o East Med Yacht Show φιλοξενήθηκε στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά

170
Το 16o East Med Yacht Show φιλοξενήθηκε στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο East Med Yacht Show 2017, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2017, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το 16th EAST MED YACHT SHOW-Marina Zeas 2017 άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, με μια λαμπρή εναρκτήρια εκδήλωση και την συμμετοχή πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων του κλάδου και της πολιτικής.
EMYS 1

Στην έκθεση:

 Συμμετείχαν 50 σκάφη-μέλη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά.
 Έλαβαν μέρος 35 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.
 Συμμετείχαν yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από τις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Φινλανδία, Τουρκία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Γαλλία, Σουηδία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μοντενέγκρο, Γερμανία και Ελλάδα.
 Ενώ τον χώρο της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της εκτιμάται ότι επισκέφθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συμμετεχόντων του 16ου Εast Μed Yacht Show 2017 ήταν και το Επιμελητήριο Λευκάδας.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε τo Pre – Networking Event του “ “YES to Sea Tourism Forum”, το πρώτο Συνέδριο για νέους το οποίο αφορά στο θαλάσσιο τουρισμό και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του ΕΟΤ και της πλειοψηφίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων της χώρας. Ομιλιτές στο Pre – Networking Event ήταν οι κ.κ. Διογένης Βενετόπουλος, Διοργανωτής της έκθεσης & Partner – Vice President Sales, Variety Cruises, ο Θοδωρής Βώκος, Executive Director, Posidonia – Events S.A., η Ακριβή Βρυώνη, Yacht Broker της Alpha Victory και ο Γεώργιος Πρίντεζης, Αντιπρόεδρος της Ένωης Οδηγών Σκαφών. Η Κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, Managing Director της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD και εμπνεύστρια του YES to Sea Tourism Forum τόνισε πως αυτό που επιδιώκεται είναι η νέα γενιά να έρθει πιο κοντά στην ιστορία της ναυτιλίας και του τουρισμού, να γνωρίσει τις εκθέσεις στο χώρο της εμπορικής και τουριστικής ναυτιλίας αλλά και τον τρόπο δικτύωσης σε αυτές, παροτρύνοντας τους 125 νέους επαγγελματίες που συμμετείχαν, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού, ο οποίος μπορεί να προσφέρει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.
Δεξιώσεις και πάρτι σε σκάφη πλαισίωσαν την έκθεση, ενώ πολιτιστικά δρώμενα όπως, η συναυλία από την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και έκθεση ζωγραφικής με θεματολογία «Θάλασσα» της ζωγράφου Ζέτας Καλογήρου πάντρεψαν τον κόσμο της τέχνης με την θάλασσα.
EMYS 3
Το 16ο East Med Yacht Show, διοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.