Ανακοινώσεις πετρελαϊκών εταιρειών

Ανακοινώσεις πετρελαϊκών εταιρειών

129
Ανακοινώσεις πετρελαϊκών εταιρειών

Σε δημοσίευση των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων τους προέβησαν οι πετρελαϊκοί κολοσσοί Chevron, BP και Shell, στα οποία αποτυπώνονται εντυπωσιακά κέρδη σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2016, κυρίως λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου αλλά και της ισχυροποίησης του αμερικανικού δολαρίου.
Chevron
Ο πετρελαϊκός όμιλος Chevron, βελτίωσε σημαντικά την εικόνα του σημειώνοντας σημαντικά κέρδη ύψους $2,68 δις. (ή $1,41/μετοχή) έναντι ζημιών πέρσι ($725 εκατ.). Ανάλογη εικόνα και στον κύκλο εργασιών που ανήλθε σε $32 δις. το πρώτο τρίμηνο έναντι $23 δις. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, εκμεταλλευόμενη και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, όπως άλλωστε σχολίασε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος John Watson.
BP
Ανάλογη καλή εικόνα παρουσίασε και η BP σημειώνοντας κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2017 έναντι ζημιών το 2016. Τα κέρδη του ομίλου έφτασαν τα $1,45 δις. (ή $0,46/μετοχή) έναντι ζημιών πέρσι ($583 εκατ.), με τη συνολική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου να ανέρχεται σε 3,5 εκατ. βαρέλια/ημερησίως, 5% υψηλότερη σε σχέση με το 2016.
Shell
Τέλος, και η Shell διεύρυνε σημαντικά τα κέρδη της αγγίζοντας τα $3,5 δις. έναντι κερδών $484 εκατ. το 2016, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ολλανδικός κολοσσός έχει ήδη ανακοινώσει σημαντική αναμόρφωση των επενδυτικών της σχεδίων με αποεπενδύσεις και εκποιήσεις σχεδόν $20 δις. αλλά ταυτόχρονα και νέα επενδυτικά προγράμματα $25 δις. για το 2017.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.