Χαμηλά πέντε μηνών για τις τιμές των εμπορευμάτων

Χαμηλά πέντε μηνών για τις τιμές των εμπορευμάτων

103
Χαμηλά πέντε μηνών για τις τιμές των εμπορευμάτων

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των εμπορευμάτων – σιδηρομεταλλευμάτων και πετρελαίου – μετά το ράλι ανόδου που ακολούθησε η αναπάντεχη εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Οι τιμές του αργού κινούνται χαμηλότερα στην περιοχή των $47,50/βαρέλι, ύστερα από σωρεία αρνητικών ειδήσεων, όπως η δημοσίευση αναφορών ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν πολύ λιγότερο από ότι ανέμεναν οι αναλυτές, καθώς επίσης ότι η Σαουδική Αραβία επηρεάζεται σε μικρότερο βαθμό από τις χαμηλές τιμές του μαύρου χρυσού, εκμηδενίζοντας τα κέρδη που έχει σημειώσει ο μαύρος χρυσός από την ημέρα της συμφωνίας του ΟΠΕΚ. Οι τιμές για το Brent «έπεσαν» κάτω από τα $50/βαρέλι για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, στα $49,80/βαρέλι.
bl
Στα μεταλλεύματα, οι τιμές τους σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση για μικρότερη του αναμενομένου ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας και τις μειωμένες πωλήσεις αυτοκίνητων στις ΗΠΑ. Οι τιμές του άνθρακα κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή του χρόνου. Ανάλογη εικόνα και για τις τιμές του νικελίου οι οποίες εμφανίζουν σωρευτική πτώση σχεδόν 20% από τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω και των πολιτικών εντάσεων στις Φιλιππίνες, μία από τις μεγαλύτερες χώρες εξαγωγής νικελίου.
bl2

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.