Κέρδη και ζημιές για τους μεγαλύτερους κρατικούς ναυπηγικούς ομίλους της Κίνας

Κέρδη και ζημιές για τους μεγαλύτερους κρατικούς ναυπηγικούς ομίλους της Κίνας

97
Κέρδη και ζημιές για τους μεγαλύτερους κρατικούς ναυπηγικούς ομίλους της Κίνας

Ο κρατικός όμιλος China State Shipbuilding Corporation (CSSC) κατέγραψε καθαρές ζημιές ύψους $10,43 εκατ. για το πρώτο τρίμηνο του 2017, συγκριτικά με τα κέρδη ύψους $16,77 εκατ. που είχε καταγράψει την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Οι λειτουργικές ζημιές του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε $20,6 εκατ., ενώ τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε $595,88 εκατ. μειωμένα κατά 29,8% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου, τα μειωμένα έσοδα της εταιρείας οφείλονται σε ακυρώσεις παραγγελιών και αναβολή στις παραδόσεις των νεότευκτων πλοίων από μέρους των ναυτιλιακών εταιρειών. Ο όμιλος CSSC αναμένει ζημιές και για το τρέχον έτος, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2017, λόγω της πτώσης στις δραστηριότητες των κινεζικών ναυπηγικών μονάδων.
Σε αντίθεση με τον CSSC, ο όμιλος China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του 2017 κέρδη ύψους $40,18 εκατ., ποσό που αντιπροσωπεύει αύξηση 31,1% σε σχέση με τα κέρδη της αντίστοιχης περιόδου για το 2016. Τα αυξημένα κέρδη του ομίλου οφείλονται στην υψηλή παραγωγικότητα, καθώς και στην εξοικονόμηση κόστους από τη συγχώνευση των ναυπηγείων που συγκροτούν τον όμιλο. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο όμιλος CSIC ήρθε σε συμφωνία με κρατικές τράπεζες όπως η «China Everbright Bank» για την ενίσχυση των 23 θυγατρικών του εταιρειών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.