Ένα νέο κρουαζιερόπλοιο στο στόλο της AIDA Cruises

Ένα νέο κρουαζιερόπλοιο στο στόλο της AIDA Cruises

388
Ένα νέο κρουαζιερόπλοιο στο στόλο της AIDA Cruises

H AIDA Cruises, με έδρα το Ροστόκ της Γερμανίας, παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες το νέο της κρουαζιερόπλοιο, το «AIDAperla», από τα ναυπηγεία της Mitsubishi Heavy Industries (MHI) στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας. Το AIDAperla αποτελεί το δωδέκατο μέλος του στόλου κρουαζιερόπλοιων της AIDA Cruises και το δεύτερο που κατασκευάζεται σε ιαπωνικά ναυπηγεία.aidaperla2
Το νέο απόκτημα της AIDA Cruises έχει μήκος 300 και πλάτος 37,6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του αγγίζει τους 124.100 gt. Διαθέτει 18 καταστρώματα και 1.643 καμπίνες, με δυνατότητα φιλοξενίας 3.330 επιβατών.
Το πλοίο έχει ήδη αναχωρήσει από το Ναγκασάκι για τη Μεσόγειο, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ονοματοδοσίας του στις 30 Ιουνίου στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.aidaperla3
Κατά την θερινή περίοδο το AIDAperla θα προσφέρει κρουαζιέρες στην δυτική Μεσόγειο, ενώ από το Μάρτιο του 2018 θα έχει ως home port το Αμβούργο, προσφέροντας κρουαζιέρες σε δυτικοευρωπαϊκούς λιμένες.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο της αναχώρησης του AIDAperla από τα ναυπηγεία του Ναγκασάκι με προορισμό την Ευρώπη, εδώ.

 

Φωτό: aida.de/AIDA Kreuzfahrten

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.