Συνάντηση Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους της ΠΕΣΠΕΝ

Συνάντηση Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους της ΠΕΣΠΕΝ

116
Συνάντηση Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους της ΠΕΣΠΕΝ

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, είχε χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΕΣΠΕΝ, Δημήτρης Μηνδρινός, έθεσε ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η κατάργηση της ΚΥΑ 476-28/2/2012, το δικαίωμα να ναυτολογούνται οι συνταξιούχοι Πλοίαρχοι χωρίς διακοπή των συντάξεών τους – αν δεν προσφέρονται εν ενεργεία συνάδελφοί τους – και το δικαίωμα να εργάζονται ως ωρομίσθιοι καθηγητές στις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, επίσης χωρίς διακοπή των συντάξεών τους.
Ο κ. Κουρουμπλής άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματα και δήλωσε ότι θα εξετάσει με θετικό πνεύμα, εκείνα τα οποία αφορούν το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Ειδικά για την εργασία των συνταξιούχων Πλοιάρχων, Μηχανικών, Ραδιοτηλεγραφητών & Αρχιθαλαμηπόλων Ε.Ν. ως ωρομισθίων καθηγητών στις ΑΕΝ, οι εκπρόσωποι της ΠΕΣΠΕΝ ενημερώθηκαν ότι έχουν ήδη γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και για το λόγο αυτό, οι προαναφερθείσες ειδικότητες έχουν εξαιρεθεί από τη διακοπή των συντάξεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.