To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει δωρεά προς το ΕΚΑΒ ύψους €14 εκατ.

To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει δωρεά προς το ΕΚΑΒ ύψους €14 εκατ.

255
To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει δωρεά προς το ΕΚΑΒ ύψους €14 εκατ.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε την Πέμπτη λεπτομέρειες της νέας δωρεάς του στον χώρο της υγείας προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ύψους 14 εκατ. ευρώ. Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση και πραγματοποιείται επιπλέον της τακτικής κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος.

Η δωρεά η οποία καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον πρόεδρο του ΙΣΝ κ. Ανδρέα Δρακόπουλο τον Φεβρουάριο κατά την ομιλία του στην Τελετή Παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου.

Στόχος του ΙΣΝ παραμένει η υποστήριξη και συμπλήρωση των θεσμικών φορέων στην αντιμετώπιση σημαντικών αναγκών και όχι η αναπλήρωσή τους.

Τα οχήματα θα διατεθούν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας.

Επιπλέον, μέσω της δωρεάς, το Ίδρυμα θα υποστηρίξει και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016).

Το ΙΣΝ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά €1.6 δισεκατομμύρια μέσω 3.801 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 112 κράτη ανά τον κόσμο.

Η νέα δωρεά προς το ΕΚΑΒ έρχεται σε συνέχεια δωρεάς που πραγματοποιήθηκε το 2014 προς τον οργανισμό για τη διάθεση πέντε υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και τριών μικρών οχημάτων ταχείας πρόσβασης από το ΙΣΝ σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Με αφορμή την δωρεά, ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του ΙΣΝ, δήλωσε πως «Η πρόσβαση προς ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για όλους αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και στο βαθμό των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε στο ΙΣΝ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη νέα δωρεά για την προμήθεια και συντήρηση 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων επιθυμούμε να υποστηρίξουμε το αναγκαίο έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της παροχής των σημαντικών υπηρεσιών υγείας που προσφέρει».

Φωτό: snf.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.