Συνεργασία Δήμου Αθηναίων και AEGEAN για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της...

Συνεργασία Δήμου Αθηναίων και AEGEAN για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Αθήνας

79
Συνεργασία Δήμου Αθηναίων και AEGEAN για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Αθήνας

Με κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, o Δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης κι ο Αντιπρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι η τουριστική κίνηση της Αθήνας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς το περασμένο έτος οι ξένοι που επισκέφτηκαν την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 400.000, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση 8%, σε σχέση με το 2015 (4.200.000 επισκέπτες). Ενδιαφέρον έχει ότι μόλις το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους καταγράφηκε αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 14%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Επιπρόσθετα ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι χρειάζονται συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών στην Αθήνα, τονίζοντας ότι από το 2012 οι επισκέπτες στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 2 εκατ. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στη νέα πρωτοβουλία του Δήμου Αθηνών για την τουριστική προβολή της Αθήνας, η οποία φέρει το όνομα «Athens Tourism Partnership», κόστους €600.000, με τη συμβολή της AEGEAN, του Hellenic Initiative και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην ανάδειξη της Αθήνας σε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» από την UNESCO. Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε επιπλέον στην  καμπάνια προβολής «This is Athens», την πρώτη έμπρακτη δράση της Σύμπραξης Τουρισμού για την Αθήνα, μια σύγχρονη εκστρατεία ανάδειξης της πόλης, η οποία υποστηρίζεται από το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, ένα πρόγραμμα με αποκλειστικό δωρητή το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Από τη δική του πλευρά ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της Aegean τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι έχει αυξηθεί η κίνηση του εξωτερικού κατά 19% το πρώτο τρίμηνο του 2017. Το γεγονός αυτό αποτελεί μέρος της αναπτυξιακής στρατηγικής της AEGEAN, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει στις πτήσεις της 44 νέους προορισμούς και 23 νέες χώρες που συνδέονται απευθείας με την Αθήνα, συντελώντας στη συνολική αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 50%.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η AEGEAN, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, την τετραετία 2013 – 2016 καταγράφηκε αύξηση 128% στη συνολική  κίνηση από και προς την Αθήνα, αύξηση 97% της κίνησης διασύνδεσης εσωτερικού/ εξωτερικού και αύξηση 66% στην κίνηση – διασύνδεση προορισμών εσωτερικού.

Επιπλέον, ο κ. Βασιλάκης υπογράμμισε ότι η Aegean θα συμβάλλει με τις πτήσεις της στην ένταξη της Αθήνας στον χάρτη της διεθνούς πολιτιστικής σκηνής, καθώς έχουν προστεθεί πτήσεις 2 φορές την εβδομάδα από το Κάσελ (Γερμανία) στην Αθήνα, λόγω της έκθεσης σύγχρονης τέχνης, «documenta 14», που διεξάγεται τόσο στο Κάσελ όσο και την ελληνική πρωτεύουσα (από τις 8 Απριλίου έως τις 16 Ιουλίου 2017).

Φωτό: aegeanair.com & ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.