Ένα βήμα πριν την απόκτηση των γαλλικών ναυπηγείων STX France η Fincantieri

Ένα βήμα πριν την απόκτηση των γαλλικών ναυπηγείων STX France η Fincantieri

144
Ένα βήμα πριν την απόκτηση των γαλλικών ναυπηγείων STX France η Fincantieri

Σε δελτίο Τύπου της Fincantieri, ανακοινώθηκε ότι τα ιταλικά ναυπηγεία ήρθαν σε συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση για την απόκτηση ποσοστού των γαλλικών ναυπηγείων STX France. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς των γαλλικών ναυπηγείων προϋποθέτει το πράσινο φως από το αρμόδιο δικαστήριο της Σεούλ, καθώς τα ναυπηγεία STX France ανήκουν κατά ένα μέρος στην κορεάτικη εταιρεία STX Shipbuilding & Offshore.

stx1

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εκτιμάται ότι το ποσοστό εξαγοράς θα κυμανθεί μεταξύ του 48% και του 66,6%, με το τίμημα να ανέρχεται στα €60 εκατ. Σύμφωνα με τον CEO της Fincantieri, Giuseppe Bono, η εξαγορά αυτή ενισχύει περαιτέρω την ανταγωνιστική τους θέση όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κυρίαρχος ρόλος της Fincantieri στο χώρο της παγκόσμιας ναυπηγικής βιομηχανίας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πολλές εταιρείες κρουαζιέρας επιλέγουν τα ιταλικά ναυπηγεία για τη ναυπήγηση των πλοίων τους. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η Viking Ocean Cruises η οποία παρήγγειλε στη Fincantieri δύο νέα κρουαζιερόπλοια, με την προοπτική να ναυπηγήσει δύο επιπλέον στο μέλλον.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/FRANCK DUBRAY / OUEST FRANCE FRANCE OUT & YouTube/STX France

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.