Ο Grimaldi αποχωρεί από την Προεδρία της Confitarma

Ο Grimaldi αποχωρεί από την Προεδρία της Confitarma

216
Ο Grimaldi αποχωρεί από την Προεδρία της Confitarma

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Confitarma, Emanuele Grimaldi και του Γενικού Γραμματέα του IMO, Kitach Lim. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Confitarma υποδέχθηκε στη Ρώμη τον Γ.Γ. του IMO για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία, όπως η Συνθήκη για το Ballast Water Management, η οποία πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς και ο νέος κανονισμός του IMO σύμφωνα με τον οποίο τα πλοία θα πρέπει να καταναλώνουν καύσιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Confitarma, παρά το γεγονός πως οι νέοι διεθνείς κανονισμοί απαιτούν σημαντικές επενδύσεις από μέρους των πλοιοκτητών, είναι αναγκαίες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Πέρα από τα θέματα που αφορούσαν την ασφάλεια και την εκπαίδευση των ναυτικών, έμφαση δόθηκε, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, στον τομέα του cyber security, αλλά και στον διεθνή κώδικα για τα πλοία που ταξιδεύουν σε πολικές περιοχές (Polar Code).
Πρόκειται μάλλον για την τελευταία συνάντηση που θα έχει ο Grimaldi ως Πρόεδρος της Confitarma με τον Γ.Γ. του IMO, καθώς ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Εφοπλιστών θα παραδώσει σύντομα τα ηνία σε νέο πρόεδρο.
Η εκλογή του νέου Προέδρου της Confitarma αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι και υποψήφιοι είναι οι Ιταλοί εφοπλιστές Stefano Messina (Πρόεδρος της «Messina Group»), Paolo d’ Amico (CEO της «d’Amico International Shipping»), Cesare d’Amico (Πρόεδρος της «d’Amico International Shipping»), Angelo D’Amato (Οικονομικός Διευθυντής της «La Perseveranza») και ο Mario Mattioli (Πρόεδρος της «CA.FI.MA. Group»).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.