Ενισχύεται η τάση συγχώνευσης των κινεζικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Ενισχύεται η τάση συγχώνευσης των κινεζικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων

147
Ενισχύεται η τάση συγχώνευσης των κινεζικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων

Σε συγχώνευση προχωρούν οι κρατικοί επιχειρηματικοί όμιλοι της Κίνας, China Merchants Group και Sinotrans & CSC Holdings, με την πρώτη εταιρεία να παίρνει τον έλεγχο της δεύτερης.
Η China Merchants Group αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο της Κίνας, με θυγατρικές του εταιρείες να δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, των τραπεζικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών logistics και του εμπορίου.
Σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία, η εταιρεία μέχρι τα τέλη του 2015 κατείχε 34 VLCCs oil tankers και επιπλέον 19 βρίσκονταν υπό ναυπήγηση. Επιπρόσθετα διαθέτει τον μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στόλο από πλοία κατηγορίας VLOC και LNG, συνολικής χωρητικότητας 28,33 εκατ. τόνων.
Η Sinotrans & CSC Holdings αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Κίνας στον τομέα της παροχής υπηρεσιών logistics. Με τη συγχώνευση των δύο ομίλων θα αναδιοργανωθούν οι τομείς δραστηριότητάς τους (tankers, energy και dry bulk shipping, λιμενικές υπηρεσίες, offshore engineering και υπηρεσίες logistics).
Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύσει την θέση του νέου ομίλου που θα δημιουργηθεί στον τομέα της ναυτιλίας και να συμβάλει περαιτέρω στην τάση που επικρατεί να συγχωνεύονται κρατικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις της Κίνας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.